FEELGOOD GARDEN: ENERGIE IN BALANS

Onderbuikgevoel

Alles is energie. Van mens tot dier, van plant tot mineraal, van telefoon tot televisie. Positieve en negatieve energie met elk een eigen frequentie. Als negatieve energie de boventoon voert, dan merk je dat. Ga maar eens op een drukke plek staan met weinig groen, veel verkeer en een zendmast in de buurt. Dat zijn echte energievreters. Misschien kun je er niet meteen je vinger op leggen, maar je voelt de onrust. De omgeving is niet in balans: je raakt gejaagd en gespannen. Of de energie bij een eerste handdruk: onbewust merk je al meteen of het goed voelt of niet. Vooral als je dicht bij je gevoel staat. En de eerste indruk van een omgeving is net als een eerste handdruk.

Groene baanbreker

Thuis is dan vaak de plek om nieuwe, positieve energie op te doen. Niet alleen binnen, maar ook buiten. In je eigen groene omgeving: je tuin of je balkon. Bijtanken gaat het allerbeste als de energiestromen in evenwicht zijn, als de omgeving letterlijk rustige energie uitstraalt. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook! Want energie kun je in de juiste banen leiden met de juiste materialen en vormen op de juiste plek. Daarmee dring je negatieve invloeden terug en creëer je harmonie. En dat is de kern van FeelGood Garden, een groene baanbreker die zorgt voor balans tussen alle aanwezige energie. Een tuin waar je energiek van wordt, die inspireert en goed voelt.

EVEN VOORSTELLEN

Positieve scheppingskracht

Het scheppen van harmonie in ons hectische bestaan: de centrale gedachte van Wim, waar de FeelGood Garden op is geënt. Daar ligt ook zijn passie en een passie wil je delen. Hij startte in 2012 de opleiding energetisch tuinontwerper, met een erkend Helicon-diploma op MBO-niveau. Inmiddels hebben al heel wat hoveniers dit diploma en de bijbehorende licentie op zak. Hoveniers die niet in traditionele kaders denken, maar voornamelijk werken op gevoel. Dat zie je terug in de tuinen die levenslust, kracht en creativiteit uitstralen. En rust.

FeelGood Garden, dat maakt het verschil

Wim Lips is hovenier in hart en nieren en bovenal een gevoelsmens. Na een ingrijpende ervaring gooide hij het roer om en besloot hij om zoveel mogelijk zorgeloos te gaan ondernemen. En dat betekent: alleen dingen doen waar je 100% achter staat. Dingen doen die het verschil maken. Hij zette een streep onder zijn tuincentrum, volgde de vierjarige opleiding Ecotherapie (tegenwoordig ECOintention) en ontwikkelde het concept FeelGood Garden, een tuin waar je gelukkig van wordt. Gelukkig? Jazeker want op deze plek worden alle stoorzenders uitgeschakeld. Zoals bijvoorbeeld de straling van een gsm-mast, geluidsoverlast en andere negatieve prikkels. Kortom, alles wat je uit balans brengt. Bewust of onbewust. Hoe dat kan? Met natuurlijke materialen die elk hun specifieke eigenschappen en energiestromen hebben. Die brengen de omgeving in balans en creëren een energetische tuin, een plek waar je kunt bijtanken en helemaal jezelf kunt zijn. Hier beleef je de kracht van rust.