TUINONTWERP

Evenwicht tussen huis, tuin en bewoners

Hoe weet je als hovenier dat je een tuin ontwerpt die niet alleen past bij de bewoners maar ook aansluit bij de buitenomgeving? Gewoon door te luisteren. Te luisteren naar de wensenlijst van de bewoners én naar de omgeving. Door na te denken over hoe die twee wensenlijsten op elkaar afgestemd kunnen worden. Wij gaan namelijk voor evenwicht tussen huis, tuin en bewoners.

FeelGood tuinontwerp

Vaak heeft de opdrachtgever al een heel plan in het hoofd, mooie ideeën die handen en voeten moeten krijgen. Maar soms kan het blijken dat bijvoorbeeld een gepland terras op een energetisch ongunstige plek is bedacht door de opdrachtgever. Dan stemmen de behoeftes van mens en natuur niet overeen. Gelukkig kunnen onze vakmensen dit waarnemen en zal er aan een positieve oplossing worden gewerkt. Wij weten op welke manier wij harmonie kunnen scheppen in een tuin. Hoe we met de juiste vormen en beplanting, met duurzame materialen, ecologische producten en FeelGood-elementen een uitgebalanceerde tuin kunnen ontwerpen en aanleggen. Een plek waar mineraal, plant, dier en mens baat bij hebben. Natuurlijk met in ons achterhoofd de ideeën van de bewoners.

Biodiversiteit

Een FeelGood Garden heeft biodiversiteit. De verschillende soorten planten zorgen voor evenwicht in het geheel. Diversiteit in planten geeft ook biodiversiteit in insectenleven, zoals bijen en vlinders die in deze tijd extra aandacht verdienen vanwege de achteruitgang van soorten

Natuur op papier

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt zo: zodra het FeelGood Garden ontwerp op papier staat, kun je de balans in het project al ervaren. Alles heeft een functie en overal is over nagedacht. Over de gekozen planten en bomen, het materiaal van de schutting en zelfs het soort tegels. Op de tekening wordt precies aangegeven waar welke planten worden gezet, waar de boom het best tot zijn recht komt, wat de beste plek is voor het terras en het tuinhuis, waar de verlichting komt en welke schutting er wordt geplaatst. Een doordacht tuinontwerp met alles op de juiste plaats.