TUINONTWERP

Evenwicht tussen huis, tuin en bewoners

Hoe weet je als hovenier dat je een tuin ontwerpt die niet alleen past bij de bewoners maar ook aansluit bij de buitenomgeving? Gewoon door te luisteren. Te luisteren naar de wensenlijst van de bewoners én naar de omgeving. En door na te denken over hoe die twee wensenlijsten op elkaar afgestemd kunnen worden. Wij gaan namelijk voor evenwicht tussen huis, tuin en bewoners.

FeelGood tuinontwerp

Vaak heb je al een heel plan in je hoofd. Wilde ideeën die handen en voeten moeten krijgen. En soms denkt de achtertuin daar anders over. De ligging en de onder- en bovengrondse energiestromen botsen bijvoorbeeld met elkaar. Dat zorgt ervoor dat het buiten onrustig voelt. En dan blijkt ook nog eens dat de plek die je had uitgekozen voor het terras, eigenlijk helemaal niet zo’n goede plek is. Of dat de boom die je zo mooi vindt in deze omgeving helemaal niet kan aarden. Dan stemmen de behoeftes van mens en natuur niet overeen. Gelukkig weten onze vakmensen daar wel raad mee. Wij brengen alle lijnen samen en maken daar met eerlijke materialen en creatieve ideeën een uitgebalanceerd geheel van. Wij weten hoe we harmonie kunnen scheppen. Hoe we evenwicht kunnen krijgen in de wensen en hoe die te verwezenlijken. Hoe we met de juiste vormen en beplanting, met duurzame materialen, ecologische producten en FeelGood-elementen een uitgebalanceerde tuin kunnen aanleggen. Een plek waar mineraal, plant, dier en mens baat bij hebben. Natuurlijk met in ons achterhoofd de ideeën van de bewoners.

Natuur op papier

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is echt zo: zodra het ontwerp op papier staat, kun je de balans al voelen. Alles heeft een functie en overal is over nagedacht. Over de gekozen planten en bomen, het materiaal van de schutting en zelfs het soort tegels. Op de tekening wordt precies aangegeven waar welke planten worden gezet, waar de boom het best tot zijn recht komt, wat de beste plek is voor het terras en het tuinhuis, waar de verlichting komt en welke schutting er wordt geplaatst. Een doordacht tuinontwerp met alles op de juiste plaats.